Nya Tadam

I år är det 25 år sedan TaDaM hade premiär på sin första musikal Blyton Rock (1996). Genom åren har över 250 ungdomar medverkat i TaDaMs/Nya TADAMS produktioner som skådespelare, körsångare eller som musiker i musikalbandet. Många av dem har fortsatt på skådespelarbanan eller musikerbanan. Bl.a Josefin Silén som spelar huvudrollen Mary Poppins på Svenska Teatern är en tidigare TaDaMelev.

TaDaM har genom åren spelat både Broadwaymusikaler, t.ex. Hair (2004) och Rent (2012), men också gjort många helt nyskrivna ungdomsmusikaler som Blyton Rock (1996), Hope (2000) och Vilja Andas (2019). Allt som allt har det gjorts 12 musikaler i TaDaM/Nya TADAMs regi. Årets musikal MOMENTUM har en nyskriven text men jubileet till ära är musiken i föreställningen hämtad från utbildningens tidigare musikalproduktioner.

Vill du också stå på scenen? Är du intresserad av att studera musikteater?

Läs meraANMÄL DIG

Nya TADAM presenterar MOMENTUM

Föreställningar på Svenska Teatern

En sak här i livet kan vi vara säkra på och det är att allt förändras. Kan det vara någonting positivt med att ens tillvaro ställs på ända? Är du den sortens människa som anpassar dej och gör det bästa av situationen eller går du i lås?

I musikalen MOMENTUM dyker vi rakt in i en föreställning och ner i essensen av teater – ögonblickets konstform. Vi får följa med och lära känna en grupp unga människor som skall navigera i den absurda verklighet de plötsligt befinner sig i. Det blir både komiskt och berörande när verkligheten överträffar fiktionen.

Vi får dela både glädje och sorg med dem. Ensam är inte stark men vi klarar vad som helst tillsammans. Föreställningen MOMENTUM handlar om att vi behöver varandra för att bli hela. Precis som teatern behöver sin publik.

PRODUKTION

Karin Berglund och arbetsgruppen
Text

Marika Parkkomäki
Regi

Mika Westerlund
Kapellmästare

Anne Pihlström
Koreografi

Jan-Erik Pihlström
Ljusplanering

Hanna Mannerström
Körinstudering

Eva Aitoaho, Anne Carlsson, Margarita Eklund, Tanja Savijoki, Minna-Liisa Tammela, Lena Lindroos
Sånginstudering

Johan Cantell
Blåssektionens instudering

Elin Westerlund
Producent

Produktionen är ett samarbete med Svenska Teatern.

PÅ SCEN

Karin Boström, Dina Fierens, Eva Gustafsson, Merita Hildén, Jessica Korkman Lopes, Olivia Laaksonen (danskapten), Merete Lindholm, Katie Lindqvist, Rebecca Strömsten, Jenina Nyström, Anna Rosendal

MUSIKALBANDET

under ledning av Mika Westerlund
Elis Krzywacki (elgitarr)
Oscar Fagerhed (bas)
Edvard Busck-Nielsen (trummor)
Ivar Sundman (tenorsaxofon, barytonsaxofon)
Anton Taleiko (trumpet, flygelhorn)
Oskari Matinlassi (trombon)
Paavo Hartikainen (trombon)

Speldatum:

Tis 30.11 kl.14.00: rollbesättning 1
Tis 30.11 kl. 19.00: rollbesättning 2
Ons 1.12 kl. 14.00: rollbesättning 2
Ons 1.12 kl. 19.00: rollbesättning 1
Tor: 2.12 kl. 12.00: rollbesättning 2

Rollbesättning 1
Huvudroller: Anna Rosendal, Jessica Korkman Lopes, Merete Lindholm, Katie Lindqvist, Olivia Laaksonen, Karin Boström, Eva Gustafsson
Ensemble: Merita Hildén, Jenina Nyström, Rebecca Strömsten, Dina Fierens

Rollbesättning 2
Huvudroller: Anna Rosendal, Jenina Nyström, Merita Hildén, Dina Fierens, Olivia Laaksonen, Karin Boström, Rebecca Strömsten
Ensemble: Merete Lindholm, Jessica Korkman Lopes, Eva Gustafsson, Katie Lindqvist